Vrásky: Jak na ně vyzrát? Zkuste těchto 7 babských rad!

Hladká pleť je jedním ze symbolů mládí. Není se proto čemu divit, že vrásky na čele, pod očima, kolem očí a na dalších místech, se netěší zrovna velké oblibě. Jelikož vám mohou přidávat roky a můžete mít kvůli nim snížené sebevědomí, mrkneme se na pár tipů, které by vám mohly pomoci.

Mít vrásky pod očima v mládí není příliš žádoucí. Na druhou stranu, existují lidé, kteří je mají rádi, protože z nich (celkem pravdivě) usuzují, že se často usmíváte a myslíte to vážně. Na druhou stranu, kult mládí je neúprosný, takže je pochopitelné, že se kvůli nim nemusíte cítit zrovna dvakrát dobře.

Jaký je nejlepší kolagen na pleť, vlasy či nehty?
Kolagen na pleť srovnání a recenze

Podívejte se na naše srovnání TOP kolagenů!

Probereme tato témata:

  • Účinky kolagenu
  • Jaký kolagen vybrat na pleť
  •  Nejlepší kolagen na pleť v ČR 

I když na trhu existuje dostatečné množství invazivních zkrášlujících procedur, obvykle se s nimi doporučuje vyčkat do vyššího věku. Dokud to jde, vyzkoušejte přírodní řešení na vrásky, které s nimi pracuje především na povrchu, a které na ně může za určitých předpokladů bohatě stačit.

Jak odstranit vrásky, případně je viditelně minimalizovat? 

Náplast na vrásky

Náplasti se nejčastěji používají pod oči jako maska. Mohou být napuštěné kolagenem nebo nějakou jinou účinnou látkou, která dovede hydratovat a vypnout citlivé a jemné oční okolí. Tyto náplasti se dají sehnat za pár korun v drogerii nebo v lepším obchodě s kosmetikou. V mnoha případech vás vyjdou na pár korun. Vzhledem k tomu, že jejich efekt není trvalý, budete je muset používat několikrát do měsíce.

Krém na vrásky

Krém (nejen) na vrásky by měl být běžnou součástí vaší pečující rutiny. V ideálním případě krém nanášejte ráno a večer na dokonale vyčištěnou pleť. Na vrásky může dobře působit koenzym Q10, elastin, kyselina hyaluronová, vitamín C a mnoho dalších.

Technicky vzato, často na vrásky stačí i obyčejná hydratace pokožky jakýmkoliv jiným vyživujícím krémem. Důležitá je ale pravidelnost. Bez ní dobré výsledky očekávat nelze.

Vnitřní hydratace

Možná jste si toho nikdy nevšimly, ale to, jak bude vaše pokožka vypadat, závisí do velké míry na tom, jak poctivý je váš každodenní pitný režim. Pokud holdujete alkoholu, kávě a sladkým limonádám, vrásky mohou být viditelnější. Když naopak pijete dostatečné množství čisté vody a kvalitních čajů, kůže bude hladká, vypnutá a vrásky budou trochu méně vidět.

Pozor na slunce

I když si toho den po dni nevšimnete, s postupujícími roky to začne být vidět skutečně pořádně. Co? No přece absence krému s ochranným faktorem. Mnohé ženy si to nechtějí připustit, ale UV záření má na pokožku a její stav negativní vliv. Projevit se to může například tím, že bude náchylnější ke vzniku hlubších vrásek. Z toho důvodu si dávejte krém s SPF 30+ každý den. (A to i když je zamračeno nebo je zima, protože UV záření pronikne k pokožce i přes mraky.) Rozdíl okamžitě nepoznáte, ale v pozdějších fázích života budete viditelně mladistvější.

Mimika

Co si budeme povídat. Na vznik vrásek má velký vliv naše mimika. Z toho důvodu se snažte vědomě ovlivnit zvedání obočí, mhouření očí a další živé projevy emocí, které by vám mohly po nějaké době viditelně zbrázdit obličej. Ano, je to těžké, ale pokud se některý ze svých zlozvyků odnaučíte, bude to jen dobře.

Masky a séra

I když je čištění a aplikace pečujících olejů a krémů důležitá, přeskakovat byste neměly ani další kroky péče o pokožku, které ji mohou udržet delší dobu v přijatelném stavu.

V první řadě sáhněte po kvalitním séru, které se může aplikovat na kůži ráno a večer. Séra mívají koncentrovanější složení, takže vám nabídnou cílenější efekt. Zhruba jednou týdně se také vyplatí aplikovat pečující pleťovou masku, která kůži dodá extra porci živin.

Pozor na neřesti

V neposlední řadě vám prospěje, když se zaměříte na své neřesti. Vznik vrásek vyloženě podporuje kouření. Dobře vám neudělá ani dlouhodobé pití alkoholu, nebo dokonce užívání drog.

Z toho důvodu vám poradíme, abyste důsledně dbaly na zdravý životní styl, který by měl zahrnovat i dostatečně dlouhý noční spánek.

Jakými způsoby proti předčasnému vzniku vrásek bojujete vy?

Zdroje informací

https://www.vaseplet.cz/vrasky-na-cele/ – Co pomůže na vrásky na čele? (česky)

https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-wrinkles – Domácí prostředky na vrásky (anglicky)

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/how-to-get-rid-of-wrinkles – Tipy, jak se zbavit vrásek (anglicky)

Napsat komentář