Úprava obočí: Jaké jsou metody a co na ně potřebujete?

Správný tvar obočí může vhodně rámovat váš obličej a propůjčovat mu jedinečný charakter. Jenže, ne všechny ženy mají to štěstí, že je to jejich optimálně tvarované a husté. Proto existuje mnoho metod, jak upravit obočí doma nebo v salonu. Co vše můžete vyzkoušet vám prozradíme v našem dnešním článku.

Obočí je pro mnohé ženy zdrojem nízkého sebevědomí. Stejně jako vlasy a nehty totiž může špatně růst, může být málo výrazné a jeho úprava vám může zabrat velké množství času. Je proto pochopitelné, že existují nejrůznější fígle, jak si k dokonalému obočí trochu dopomoci. Zatímco některé z těchto metod zvládnete i doma (ale často se musí opakovat denně), existují i takové, které se dělají ve specializovaných salonech. Když jsou udělané dobře, vydrží vám delší dobu. Na druhou stranu, bývají nákladnější na pořízení.

Pokud uvažujete o zvýraznění a úpravě obočí i vy, níže si představíme všechny možnosti, které pro vás mohou připadat v úvahu.

Laminace obočí

Laminace obočí je technika, která se obvykle dělá ve specializovaných salonech. Délka procedury obvykle trvá kolem 45 minut. Kromě laminování se obočí i barví, takže byste měla odejít domů s nejlepší verzí svého přírodního obočí. Počítejte ale s tím, že laminace není trvalá, efekt obvykle přetrvává jen 3-4 týdny. Pokud je ale vaším největším nepřítelem denní úprava obočí a nevadí vám, že na laminaci musíte chodit každý měsíc, může pro vás jít o dobrou volbu.

Lash lifting

Někdy hraje v celkovém dojmu z obočí roli i to, jak dlouhé a upravené jsou vaše řasy. Pokud potřebujete zmenšit prostor mezi obočím a řasami a s tvarem, hustotou a barvou obočí jste spokojená, můžete vyzkoušet lash lifting, v jehož průběhu dojde k jejich prodloužení a natočení. Nadbytečný prostor mezi okem a obočím by se měl tedy optimálně zmenšit. Nejlepšího výsledku opět dosáhnete ve specializovaném salonu.

Microblading

Microblading patří k dalším moderním metodám salonové úpravy obočí. Ve srovnání s laminací trvá microblading o něco déle, počítejte s tím, že to může zabrat 1,5 až 2 hodiny. Důležitá je i aplikace anestetika a předkreslení správného tvaru obočí. Následně se pak jemnou čepelí s pigmentem vykreslují jednotlivé chloupky. Efekt této procedury může přetrvat až dva roky, takže je mnohem trvalejšího charakteru.

Domácí barvení obočí

Pokud nechcete utrácet velké peníze za profesionální úpravu obočí v salonu, máte pro strach uděláno, ale zároveň chcete něco trvalejšího, můžete vyzkoušet domácí barvení obočí. Pravděpodobně nejdůležitější je správný výběr barvy na obočí, ne všechny ženy totiž mohou sáhnout po černé nebo po výrazné hnědé.

V neposlední řadě také mějte po ruce vhodný aplikační štěteček, kterým budete precizněji zvýrazňovat obočí. (Jinak budete po barvení vypadat jako medvěd.) Před barvením obočí nezapomínejte na to, že je nutné ho odlíčit a zbavit veškerých nečistot. Obvyklá doba působení barev na obočí je 5-10 minut. Po úspěšném barvení může efekt přetrvat až po dobu 8 týdnů.

Vykreslení obočí

Pokud vám nevadí denní úprava a dokreslování obočí (například kvůli nižší ceně a jistějšímu výsledku), pro jeho dokreslení můžete používat oční stíny v příslušném odstínu, speciální brow kity na obočí, zabarvené gely na obočí, gelové barvy na obočí a mnoho dalších fíglů. (Hodně populární jsou i tužky a pera na obočí.)

Ideálně používejte několik odstínů, které jsou si podobné, protože pak bude obočí vypadat o něco plastičtěji. Barevné gely na obočí navíc mohou obočí i fixovat, takže se v průběhu dne nepohne někam, kam nemá. 

Je ale docela dobře možné, že než se naučíte správně upravovat a malovat obočí, budete muset nějaký čas pilovat techniku.

Mýdlo na obočí a gely

Kdo patří mezi šťastlivce, kteří si nemusí s barvou a hustotou obočí dělat velkou hlavu, ale zároveň chce, aby mělo obočí lepší tvar, tomu bude vyhovovat trend, který velí, že se na obočí aplikuje speciální mýdlo, jež ho udrží ve vzpřímené poloze.

Pokud jde jen o nějakou základní úpravu, která nevyžaduje extravagantní efekt, bude vám bohatě stačit obyčejný průhledný gel na obočí, který se dá sehnat za pár korun v prakticky každé drogerii.

Jakým způsobem upravujete své obočí vy? Případně, kterou z těchto technik máte nejraději?

 

Napsat komentář