Kolagen na pleť [recenze]: Jak dopadlo 7 nejlepších výrobků?

Pokud chcete vypadat dobře až do vysokého věku, nevystačíte si jen s používáním pečujících krémů a sér. V ideálním případě byste neměly zanedbávat ani svoji vnitřní výživu, jejíž součástí by měl být kolagen na vlasy a kůži. Jelikož značek, které kolagen nabízejí, existuje mnoho, podíváme se na hodnocení sedmi nejlepších, které jsou u nás k dostání.

Když se řekne kolagen, většina lidí si pod tímto termínem představí trochu jiný kontext. Zatímco velká skupina lidí užívá doplňky stravy s obsahem kolagenu v rámci péče o svůj pohybový aparát, především  ženy pak sahají po doplňcích stravy, které vyživují vlasy, nehty a pleť .

Obě skupiny mají s užitím kolagenu pravdu, musíte ale myslet na to, že hydrolyzovaný kolagen seženete v několika typech, z nichž některé jsou lepší právě pro podporu krásy. Z toho důvodu se hodí o toto téma trochu více zajímat a vědět, co vám může ten který kolagen při dlouhodobém užívání nabídnout.

Jaký je nejlepší kolagen na vrásky? A jaké doplňky stravy obsahují mořský kolagen? To a mnohem víc vám prozradíme v následujících několika odstavcích.

1. Venira kolagen 2. Collalloc kolagen 3. Curapil kolagen 4. Inca Collagen 5. ZEEN by Roal kolagen 6. Garden of Life kolagen 7. KolagenDrink Collagen Royal Peptide
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Orientační cena: 1000 Kč Orientační cena: 599 Kč Orientační cena: 599 Kč Orientační cena: 1400 Kč Orientační cena: 1200 Kč Orientační cena: 1100 Kč Orientační cena: 800 Kč
  • Prémiový kolagen určený na vlasy, nehty a pleť
  • Obohacen o další účinné látky
  • Výborné zkušenosti
  • Vyšší cena
  • Cenově dostupný
  • Kvalitní kolagen zlepšující kvalitu vlasů an hetů
  • Některým zákazníkům vadí pachuť
  • Hůře se rozpouští
  • Cenově dostupný
  • Dobré zkušenosti zákazníků
  • Bioaktivní mořský kolagen
  • Zvyšující se cena
  • Někdy nepřinese kýžený účinek
  • Kvalitní mořský kolagen
  • Dobré zkušenosti zákazníků
  • Vysoká cena
  • Někdy je nutné užívat dlouhodobě, aby se dostavily účinky
  • Obohacen o další účinné látky
  • Kvalitní francouzský kolagen
  • Vysoká cena
  • Někdy nutné užívat delší dobu
  • Kvalitní kolagen
  • Menší balení
  • Vyšší cena
  • Obohacen o další účinné látky
  • Kvalitní švédský kolagen
  • Malé balení
  • Málo zkušeností zákazníků
[recenze] [recenze] [recenze] [recenze] [recenze] [recenze] [recenze]

Účinky kolagenu

Kolagen je skleroprotein, který se řadí k nejhojněji zastoupeným bílkovinám v lidském těle. I když známe přes 27 druhů, v doplňcích stravy se nejčastěji používá kolagen I. a II. typu. (Někdy také kolagen III. typu, ale to nebývá až tak obvyklé.)  Kolagen I. typu se běžně používá do doplňků stravy na podporu mladistvého vzhledu pokožky  (v těchto přípravcích je hodně oblíbený rybí kolagen), kolagen II. typu se pak nachází v chrupavkách a podobně.

Obecně je kolagen důležitý kvůli:

  • Obnově tkání
  • Imunitním reakcím
  • Komunikaci buněk
  • Celulární migraci

Tělo za normálních okolností produkuje kolagen samo, s narůstajícím věkem ho ale nemusí být dostatek, z toho důvodu dochází ke stárnutí a opotřebení organismu a je vhodné ho začít doplňovat z externího zdroje.

Jaký kolagen si vybrat na pleť

Jak už bylo řečeno, je velmi důležité,  abyste si při nákupu kolagenového doplňku stravy vybraly takový, který svým typem odpovídá kolagenu v pleti . (I když je zdravý pohybový aparát taktéž velmi žádoucí, od příslušného typu kolagenu zlepšení zevnějšku očekávat nelze.)

Kolagenové tablety (nebo kolagen v prášku) by navíc měly být dostatečně kvalitní. V tomto ohledu se rozhodně nelze orientovat pouze podle ceny. Čistý kolagen navíc můžete podpořit tím, že spolu s ním užijete vitamín C, který zlepšuje jeho vstřebatelnost do organismu.

Srovnání 7 nejlepších kolagenů na pleť

1. Venira kolagen

Venira je česká značka, která se orientuje na výrobu kosmetických olejů, kvalitních doplňků stravy a na výrobu kolagenových nápojů, které jsou k dostání v mnoha různých variantách. Tyto nápoje můžete sehnat buď porcované, nebo v jednom velkém balení. Je tedy na vás, jestli si chcete brát kolagen i do práce nebo na cesty. (V takovém případě je ten porcovaný mnohem praktičtější.)

Ve srovnání s mnoha jinými značkami kolagenu vám navíc ✅ Venira kolagen nabídne i jednu další extra výhodu. Tou je, že ho můžete koupit nějak ochucený. Pokud tedy nejste fanynkami přírodní chuti kolagenu, můžete si vybrat nápoj s příchutí ledového broskvového čaje, jablka a skořice, malin, exotického mixu a mnoha dalších. (Případně si můžete koupit i box s mixem několika příchutí, takže můžete chuť kolagenu střídat.)

Ceny Venira kolagenu se různí, obvyklá cena jednoho balení se ale pohybuje kolem 1 000,-, což znamená, že v zásadě nevybočuje z průměru.

 

2. Collalloc kolagen

Dalším oblíbeným výrobkem je ✅ Collalloc kolagen. Jde o 100% bioaktivní kolagen, který se prodává v balení po 30 sáčcích, jedno by vám tedy mělo při pravidelném užívání vydržet na 1 měsíc.

Collalloc kolagen sice primárně podporuje pěstěný vzhled pleti, při jeho užívání ale můžete zároveň pečovat i o své klouby. Ve srovnání s kolagenem Venira je navíc bez přísad. (A tím pádem i bez přidané příchuti, což může někomu vyhovovat kvůli možnosti smíchat kolagen s nápojem jiné chuti.) Také počítejte s tím, že tento kolagen budete muset podpořit užíváním vitamínu C z jiného zdroje. Případně můžete sáhnout po Collalloc nano, což je koncentrovaný mořský kolagen s vitamínem C, který je dostupný v tekuté formě.

Klasický Collalloc kolagen vás vyjde na 599,- za jedno balení na měsíc, v tekuté formě (nano) vás taktéž vyjde na 599,-.

 

3. Curapil kolagen

Pokud znáte výrobky ✅ Curapil, pravděpodobně víte, že tato značka má i svůj vlastní “beauty” kolagen. Opět jde o bioaktivní mořský kolagen, který má neutrální chuť a vůni, takže bude vyhovovat všem uživatelkám, které si ho chtějí přidávat například do ovocného smoothie. Zajímavostí je, že Curapil kolagen v sobě obsahuje kolagen I. a III. typu.

Stejně jako v předchozím případě ale počítejte s tím, že se ho hodí podpořit dalšími doplňky stravy, typicky pak těmi, které obsahují i vitamín C.

Co se týče ceny, jedno balení vás (bez slevy) vyjde na 599,-.

 

4. Inca Collagen

Dalším velmi oblíbeným produktem je kolagenový doplněk stravy ✅ Inca Collagen, který můžete koupit i ve větším balení na tři měsíce. Ve srovnání s mnoha předchozími druhy kolagenu vám navíc ve složení nabídne jak I., tak II., ale dokonce i III. typ kolagenu. Jedná se tedy o jeden z těch lepších produktů, které byste měly mít ve svém hledáčku.

Stejně jako mnoho jiných předchozích kolagenů nemá žádnou příchuť, takže ho můžete rozmíchat jak ve vodě, tak v jiných nápojích. Mnohé ženy navíc potěší samostatně zabalené dávky, které si mohou vzít i na cesty. Opět ale myslete na to, že byste měly externě doplňovat vitamín C.

Zároveň počítejte s tím, že Inca Collagen nepatří mezi nejlevnější, za jedno balení zaplatíte 1 400,-, což ho řadí k těm nákladnějším. Jde ale o českého výrobce, s jehož výrobky jsou uživatelky tradičně spokojené, takže svým nákupem podpoříte domácí ekonomiku.

 

5. ZEEN by Roal kolagen

O něco méně známý je ✅ Collagen Lemon od značky ZEEN by Roal. Na druhou stranu, podobně jako Inca Collagen obsahuje všechny tři druhy kolagenu, které se obvykle používají do doplňků stravy. Z toho důvodu nemusíte dělat kompromis mezi tím, zda podpoříte svou krásu, nebo zdraví svého pohybového aparátu. V portfoliu této značky ale najdete i široké spektrum dalších doplňků stravy.

V porovnání s některými předchozími druhy kolagenu dále tento francouzský kolagenový doplněk stravy obsahuje i další látky, mezi které patří vitamín C, kyselina hyaluronová a zinek, takže vám v tomto ohledu nabízí něco navíc. Kromě porcovaných dávek v sáčcích má navíc příjemnou chuť citronu, takže potěší fanynky ochucených kolagenů.

Za 30 sáčků kolagenu ZEEN by Roal zaplatíte zhruba 1 200,-.

 

6. Garden of Life kolagen

V případě, že chcete dát šanci nové značce kolagenu, která taktéž není ve srovnání s několika předchozími značkami v Česku až tak známá, vyzkoušejte americký kolagenový doplněk stravy ✅ Garden of Life, kterému se říká Collagen Super Beauty. Kromě toho, že vám nabídne velké balení prášku vás potěší i příjemnou příchutí borůvky a acai.

Když se podíváme do složení, kromě kolagenu se můžete těšit na pořádnou nálož antioxidantů a vitamínu C, což by mělo přispět k pěstěnému vzhledu vašeho zevnějšku. Poněkud překvapivě by se podle složení měly ve výrobku vyskytovat i probiotika, která jsou důležitá pro podporu normálního trávení. Jde tedy o opravdu zajímavý produkt, který by neměl uniknout vaší pozornosti.

Co se týče ceny za jedno balení, vyjde vás na cca 1 100,-.

 

7. KolagenDrink Collagen Royal Peptide

Dnešní přehled nejlepších kolagenů musíme zakončit doplňkem stravy ✅ KolagenDrink Collagen Royal Peptide, který vám kromě hydrolyzovaného rybího kolagenu nabídne i mnoho dalších pro tělo důležitých látek.

V jedné dávce kromě kolagenu vpravíte do těla i kyselinu hyaluronovou, vitamín C, biotin, křemík, selen, vitamín B5, vitamín B12 a vitamín D, což znamená, že by mělo dojít k ještě o něco účinnější podpoře vlasů, nehtů a kůže.

Stejně jako některé jiné doplňky z tohoto seznamu vám navíc nabídne i příchuť lesních plodů, takže jeho samotné pití by mělo být o něco příjemnější.

Když se ale podíváme na množství 500 ml, tak podle velikosti jedné dávky vám jedno balení vyjde pouze na 20 dní. To je ve srovnání s některými jinými docela nevýhoda. Tu ale švédský Collagen Royal Peptide celkem vyvažuje svojí nižší cenou, která se pohybuje kolem 800,- za jedno balení.

 

Co si z toho vzít?

Především to, že  řada kvalitních doplňků stravy s kolagenem pochází z Česka, takže můžete svým nákupem podpořit domácí ekonomiku . Na trhu jsou navíc k dostání jak porcované kolageny, tak ty v jednom velkém balení. (Nebo dokonce v tekuté formě.) V neposlední řadě byste se měly řídit i dalšími přidanými látkami a tím, zda preferujete kolagen bez chuti, nebo vám bude víc vyhovovat užívání kolagenu s příchutí.

Jaký je váš nejoblíbenější beauty kolagen?

Zdroje informací

https://www.wikiskripta.eu/w/Kolagen – Kolagen (česky)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolagen – Kolagen (česky)

https://www.healthline.com/nutrition/collagen – Vše o kolagenu (anglicky)

 

Napsat komentář