Domácí tělové mléko: Vyrobte ho v 5 krocích

Pleť v zimních měsících velmi trpí, protože kromě horkého a suchého klimatu v uzavřených místnostech bojuje i s potem a horkou vodou ve vaně. Jelikož vás může nepříjemně pnout a svědit, domácí péče o tělo by měla zahrnovat pravidelné používání tělového mléka. Přemýšlíte, že si ho vyrobíte? V tom případě vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Péče o tělo je stejně důležitá, jako péče o pleť vašeho obličeje. Suchá kůže může způsobovat šupinky a suché mapy, kvůli kterým se můžete bát nosit hezké šaty, včetně těch, které jste si nachystala na vánoční a silvestrovské večírky.

Řada žen je navíc od přírody podnikavá, takže můžete chtít vyzkoušet vyrobit přírodní tělové mléko svépomocí doma. Neříkáme, že do něj musíte použít drahý opunciový olej, jehož malá lahvička vyjde i na stovky korun. Mnohem dostupnější variantou je mandlový olej, olivový olej, kokosový olej a mnoho dalších.

Jaké má tělové mléko použití? A jak ho snadno vyrobit?

Proč používat tělové mléko

Tělové mléko by se měly naučit používat všechny ženy, protože kromě tváře vyžaduje zvýšenou pozornost i pokožka celého těla. Kromě toho, že vás může v zimě pnout a svědit, mohou se na ní ukázat suchá místa. V neposlední řadě, kůže potřebuje hydrataci kvůli prevenci prvních vrásek (třeba na krku a v oblasti dekoltu) a také potřebuje dostatek hydratace pro prevenci strií. (Ty se nemusí vytvářet jen v těhotenství, ale i v době, kdy přibíráme a hubneme.)

Pravidelné používání tělového mléka je tedy v našem nejlepším zájmu. Zapomeňte ale na taková, která vám mohou nabídnout jen zajímavou vůni. Místo toho si vyberte formuli, která dodá vaší pokožce vše, co potřebuje ke svému prospívání.

Recept na domácí tělové mléko

Ještě než se pustíte do samotné výroby domácího tělového mléka, pravděpodobně si budete muset sednout k internetu a objednat pár věcí. Kromě olejů může jít například i o nádobu, ve které budete tělové mléko uchovávat a podobně. Nejlepší bude, když všechny potřebné věci nakoupíte v obchodech pro výrobu domácí kosmetiky.

Také vás musíme upozornit na to, že i když můžete přemýšlet o tom, že budete doma vyrobená tělová mléka prodávat, raději na to zapomeňte, protože z bezpečnostních důvodů byste si musely založit podnikání a každému typu kosmetického výrobku zaplatit bezpečnostní atesty v k tomu určené laboratoři. (V opačném případě takovou kosmetiku prodávat nesmíte.)

Na domácí výrobu tělového mléka budete potřebovat: ½ hrnku mandlového oleje, ¼ hrnku kokosového oleje, ¼ hrnku včelího vosku, 1 lžičku vitamínu E, 2 lžíce bambuckého másla, váš oblíbený esenciální olej

Smíchejte spolu mandlový olej, vosk, kokosový olej a bambucké máslo, v ideálním případě ve vodní lázni. Průběžně míchejte a počkejte, až se tato směs opravdu dobře rozpustí. Poté přidejte do základu vitamín E, který slouží jako přírodní konzervant. V této chvíli také můžete přidat svůj oblíbený esenciální olej. Následně přelijte mléko do uzavíratelné nádoby (do nádoby s pumpičkou nedoporučujeme, protože se z ní tato formulace bude špatně dostávat). Spotřebujte do 6 měsíců.

Už jste zkoušela vyrobit domácí tělové mléko? Pokud ano, jak to dopadlo?

Zdroje informací

https://wellnessmama.com/beauty/homemade-lotion-recipe/ – Recept na domácí tělové mléko (anglicky)

Napsat komentář