15 mikádo účesů – oslňte dlouhým, krátkým či prostříhaným!

Mikádo účes se v posledních několika letech těší velké oblibě. Hlavně kvůli tomu, že je praktický, dá se upravovat mnoha způsoby a má jednoduchou údržbu. V neposlední řadě si ho mohou zvolit ženy všech věkových kategorií a všechny tvary obličeje. Který z existujících účesů můžete vyzkoušet vy?

Účes na ples rozhodně nemusí být příliš opulentní. Vyznavačky minimalismu a elegance často zvládnou vynosit i klasiku, která do světa nekřičí, že jste strávily posledních několik hodin v křesle kadeřnice, která se vám snažila vytvořit opulentní výčes.

Prostříhané mikádo však překvapivě nebývá u mnoha žen volbou číslo jedna. To je trochu škoda, protože tento účes může nabídnout mnohem větší variabilitu, než jak by se vám to mohlo na první pohled zdát.

Přečtěte si: Jaké je nejlepší svatební líčení?

Je ale docela dobře možné, že vám pro mikádo pouze chybí dostatečná inspirace, proto se na vše, co můžete vyzkoušet, podíváme níže.

Postupně sestříhané mikádo

https://pin.it/5HWL6F8

Pokud hledáte mikádo pro jemné vlasy, tento účes se vám bude jistě zamlouvat. Postupně sestříhané vlasy do mikáda, které navíc ještě lehce navlníte a přidáte několik kontrastnějších barev, které ve vlasech vytvoří pohyb, bude trefou do černého.

Krátké mikádo

https://pin.it/5bkvABv

Bránit se nemusíte ani krátkému mikádu, které bude slušet i starším ženám. Vlasy můžete mít střižené těsně po ramena, když si navíc uděláte patku, nebudete postrádat vhodné orámování obličeje. Tento účes dokonce bude vypadat lépe, když vlasy nebudou úplně rovné.

Tip: Čím podpořit růst vlasů?

Mikádo s ofinou

https://pin.it/11ym0PA

Chcete nosit vlasy po vzoru Francouzek? V tom případě si co nejrychleji obstarejte mikádo s ofinou, která může sahat až k obočí. Pokud vám nevyhovuje hustá plocha vlasů v obličeji, můžete si udělat i takzvanou “záclonku”, kdy vlasy ve středu rozdělíte na dvě půlky, které stočíte po obou stranách tváře.

Přečtěte si: Nejlepší úprava obočí

Polodlouhé mikádo

https://pin.it/1py1AX8

V případě, že si netroufáte na nošení hodně krátkých vlasů, zkuste polodlouhé mikádo, ze kterého lze v případě potřeby vykouzlit i elegantnější druh účesu. Aby vlasy nevypadaly nudně a byl v nich patrný pohyb, foukejte si je kartáčem směrem ven. Když navíc použijete fén s ionizační technologií, měly byste předejít nadměrné elektrizaci vlasů.

Krátké mikádo podkova

https://pin.it/3VEBXuM

Mikádo účes ve tvaru podkova nemusí automaticky vypadat jako to, co kdysi nosila na hlavě Victoria Beckham. Slušet vám bude i mnohem mírnější sestříhání směrem do obličeje. Elegantně také budou vypadat vlasy na patku, které vypadají velmi žensky.

Rovné vyfoukané mikádo

https://pin.it/7ebjFYB

Hodně trendy je i klasika, kterou je rovné, avšak perfektně do kulatého tvaru vyfoukané mikádo, které mohou nosit ženy všech věkových kategorií. Když navíc rozdělíte vlasy vepředu uprostřed a následně pramínky vlasů stočíte po obou stranách tváře, najednou vznikne zajímavý optický klam, který přidá vlasům objem.

Polodlouhé mikádo

https://pin.it/5vlmgg5

Jde o skvělý kompromis mezi dlouhými a kratšími vlasy, který umožňuje i tvorbu dalších účesů. Líbit by se mohl i ženám v menopauze, protože jim neubere na vážnosti, ale zároveň budou vypadat šik a trendy. Tento typ účesu s pěšinkou uprostřed navíc vyžaduje minimální údržbu.

Balayage mikádo

https://pin.it/7d8PLTJ

Koho nebaví jednolitá barva vlasů, ten určitě nepohrdne balayage mikádem, které na vlasech kombinuje několik kontrastních odstínů. Výhodou tohoto typu úpravy je to, že když vlasy navlníte nebo z nich uděláte nějaký konkrétní účes, dosáhnete opticky zajímavého dojmu.

Italské mikádo

https://pin.it/iWKcwci

Buďte femme fatale všedního dne. S italským mikádem to hravě zvládnete! Tohle mikádo si na nic nehraje. Je rovné, krátce střižené, rozdělené na pěšinku a zcela střízlivé. Se správně zvolenými minimalistickými doplňky z vás udělá tajuplnou, stylovou a sexy ženu.

Kratší mikádo pro zralé ženy

https://pin.it/61RWvwU

Jak vidíte, mikáda se nemusíte bát ani v případě, že máte už něco za sebou. Kratší mikádo k uším, které má patku a trochu ho vyfoukáte, vypadá skvěle v jakémkoliv věku.

Asymetrické mikádo s ofinou

https://pin.it/6mUvgPe

Kromě toho, že se nemusíte stydět za své šediny, nemusíte si nechat ujít ani trochu zábavy. Vhodný je pro vás i účes, který kombinuje několik specifických vlasových prvků, jako je sestříhání vlasů do špiček po stranách obličeje a ofina.

Krátké barevné mikádo

https://pin.it/1jVAzt8

V neposlední řadě vám také určitě neuškodí ani jasně barevné mikádo s ofinou, které má praktickou délku k uším. Tak se ho nebojte vyzkoušet!

Napsat komentář