Účes na ples: 8 inspirativních tipů na společenský účes

Ples je velká společenská událost, na které se chce většina z nás líbit. Málokterá z nás se ale rodí jako zručná kadeřnice, takže můžete mít problém přijít na hezký plesový účes, který by vypadal zajímavě, ale zároveň nebyl moc náročný. Jaké jednoduché účesy na ples můžete vyzkoušet?

Během plesu se chceme stát alespoň na pár hodin Popelkou, která si na sebe vezme krásné šaty, upraví si vlasy a dá si záležet s líčením. Snad každá žena totiž touží po tom, aby jí to slušelo a aby obdržela více než jeden ohromený pohled.

Zatímco ale s šaty a líčením si dovede hodně z nás poradit, s vlasy to tak jednoduché nebývá. Některé ženy na to jdou tak, že se objednají na úpravu vlasů do specializovaného salonu, který poté svou práci náležitě finančně ocení. Co když na to ale nemáte volné prostředky? Případně máte zájem zlepšit svoji zručnost, ale bojíte se, že nedostatek zkušeností vyústí v katastrofu?

V tom případě zkuste některý z těchto návodů.

Drdol s pleteným copem

Důkladně si rozčesejte vlasy a po jedné straně (nebo po obou) zapleťte cop u hlavy a zajistěte ho průhlednou gumičkou. Poté si udělejte nízko posazený, možná klidně i trochu neupravený, drdol, který zajistíte pinetkami. Následně ho omotejte upleteným copem, který taktéž zajistíte pinetkami.

Pletený cop kolem hlavy

V době, kdy prvním příčkám trendů vévodí plesový účes Wednesday Addamsové se nemusíte bát, že budete vypadat jako Marfuška. Můžete na to jít tak, že si upletete dva copy po stranách hlavy, které si pak omotáte dokola a připevníte je k hlavně sponkami. Pokud jsou vlasy příliš krátké, nebojte se použít příčesky, které mají stejnou barvu, jako vaše vlasy.

Hollywoodské vlny

Hollywoodské vlny vypadají na první pohled hodně jednoduše, ale správná technika jejich výroby je zásadní. Kdo nemá čas, ten může použít širší kulmu. Jednotlivé prameny natáčejte cik-cak ven a dovnitř (díky čemuž bude výsledný účes o dost plastičtější). Po kulmování pramen vlasů srolujte do ruličky a připevněte ho k hlavě pinetkou (dokud úplně nevychladne). Následně vlasy pořádně rozčesejte hřebenem a pořádně je nalakujte.

Na baletku

Romantické duše mohou vyzkoušet i účes na baletku, ke kterému je třeba dostatečně velký donut a několik pinetek. Jako bonus můžete na ozdobu použít i mašli, kterou po dokončení klasického drdolu omotáte kolem.

Rybí cop trochu jinak

I dobře upletený rybí cop vypadá velmi reprezentativně. Stačí, když si dobře učešete vlasy a následně je spoutáte gumičkou. Ve středu vlasů nad gumičkou udělejte očko a protáhněte culík směrem dovnitř. Ze zbytku vlasů pak udělejte rybí cop a je to. Kdo chce, ten může ještě protáhnout spodní díl copu skrze původní otvor, kde ho připevní pinetkami. Pak vám vznikne rybí drdol.

60. léta

Nikdy neuškodí ani retro účes z 60 let. Vlasy si pořádně učešte a prameny kolem obličeje nechte na svém místě. Pak do pěšinky stáhněte vlasy doprostřed (takže pěšinka nebude za prameny kolem obličeje vůbec vidět). Vlasy si cik-cak poskládáte na obě strany obličeje, kde je připevníte pinetkou, takže docílíte efektu hustých vlasů bez pěšinky. Vzadu vlasy trochu nadzvedněte nahoru a udělejte středně vysoko posazený culík.

Objemný culík

Mladší ženy se možná budou chtít podobat zpěvačce Arianě Grande, která je svým hustým culíkem proslulá. Stačí, když si uděláte dva culíky pod sebou, tak, aby ten dolní nebyl tolik vidět. Případně si můžete dopomoci ještě umělými prameny, které jsou běžnou součástí výbavy nejedné celebrity.

Rozpuštěné vlasy s doplňky

Kdo cítí, že nic z výše uvedeného není ono, ten může stále sáhnout po doplňcích, mezi které patří ozdobné vlasové sponky, zdobené čelenky, vlásenky s ozdobami, ozdobné hřebínky a řetízky a podobně. I s tím dovede udělat velkou parádu, takže se samotnými vlasy nemusíte dělat vůbec nic.

Češete se na ples svépomocí, nebo máte raději, když se o vás postará zkušená kadeřnice?

 

Napsat komentář