Jak na svatební líčení: Postup krok za krokem

Svatba je pro řadu žen velký den, který zažijí pouze jednou za život. Z toho důvodu se snaží, aby bylo všechno zcela perfektní. Než ale půjdete testovat svatební účes, nezapomínejte ani na jemné svatební líčení, které přečká jak emotivní “ANO”, tak následnou oslavu.

Všechny ženy se chtějí líbit, tím spíš, když je čeká jejich velký den, v průběhu kterého se stanou ženou svého milovaného protějšku. Jelikož se na nevěstu upírá pohled ženicha, svatebčanů a čočka fotografova aparátu, je pochopitelné, že chcete mít jistotu, že budete vypadat jako ze žurnálu a že vaše líčení něco trochu vydrží.

Ať už řešíte svatební líčení pro blondýnky, nebo pro hnědé oči, níže se zaměříme na vše, co můžete vyzkoušet. (A taky na to, na co byste určitě neměla zapomenout.)

Tohle určitě potřebujete

Jak určitě ze svých zkušeností víte, ne všechna líčidla jsou dostatečně odolná na to, aby vydržela v perfektním stavu celý den. Proto je extrémně důležité myslet na to, s čím přesně budete vy, nebo vaše vizážistka, pracovat.

Každá nevěsta potřebuje:

  • Kvalitní a dlouhotrvající make-up s korektorem (který vydrží slzy, parno i oblíbávání rodinných příslušníků a přátel)
  • Bázi pod oční stíny
  • Voděodolnou řasenku (co si budeme povídat, nejedna žena si na svatbě trochu pobrečí)
  • Tekutou rtěnku s extra dlouhou výdrží (která zvládne manželský polibek bez toho, aby měl ženich zabarvenou pusu, přípitek i následnou hostinu)

Všechny tyto kosmetické nezbytnosti stojí pár korun, takže se do nich určitě vyplatí investovat. Co se týče tekuté rtěnky, ta bude potřebovat v průběhu dne trochu opravit, ale řada z nich vydrží vypadat slušně i po dobu několika hodin.

Kdo mluvil o klasickém líčení?

Každá nevěsta má jinou osobnost, proto by se nemělo unifikovat ani svatební líčení. (Ze stejného důvodu se nenechte tlačit do něčeho, v čem se necítíte dobře.) Pokud to situace vyžaduje a máte na to dostatečné schopnosti, na svatbu se můžete nalíčit i sama. Vizážistka není opravdu nutností.

Glamour

Pokud máte ráda hollywoodský styl, můžete si dovolit opravdové Glamour líčení, které zahrnuje full face make-up, konturování, precizně upravené obočí, rozjasňovač, výrazné (například champagne) oční stíny a výraznější umělé řasy. V takovém případě ale nechte pusu v přirozeném odstínu.

Nahý vzhled

Opakem předchozího líčení je nahý vzhled, kterého docílíte tím, že použijete velmi lehký make-up, nebo BB krém, který pouze sjednotí tón pleti. Přirozeně upravte i obočí. (Pokud si to můžete dovolit, můžete ho jen zafixovat bezbarvým gelem na obočí.) Líčka rozjasněte přirozeně vypadající (ale šťavnatou) tvářenkou a rozjasňovačem. Horní víčka ozdobte tenkou černou, nebo hnědou, tekutou linkou a dejte si tak akorát řasenky. Pokud použijete rtěnku, opět si vybírejte spíše přirozené odstíny.

Rozjasněný vzhled

Hodně populární je i rozjasněný vzhled. Udělejte si přirozeně vypadající základ tváře, který rozjasníte větším množstvím rozjasňovače. Na oči pak můžete dát gelový rozjasňovač, nebo třpytivý oční stín s trochou vazelíny. Tím docílíte onoho “vlhce rozjasněného” efektu, který vídáte v módních magazínech. Nakonec nezapomeňte na řasenku. (U lesku na rty to necháme na vás, ale s ním budete možná až moc lesklá, takže bychom ho nejspíš vynechaly.)

Výrazné rty

Ke svatebnímu nahému, nebo klasickému líčení (s tekutou linkou) se skvěle hodí rudé, nebo jinak výrazné rty, které přetřete dlouhotrvající tekutou rtěnkou. Pokud nevíte, jaký odstín si máte vybrat, zkuste se inspirovat barvou svatební kytice. (Krásná bude rudá, lososová, růžová, fuchsiová i bordó.)

Jaké líčení jste na sobě měla o svatební den vy?

Zdroje informací

https://www.brides.com/wedding-makeup-ideas-real-brides-4797560 – 60 tipů pro svatební líčení (anglicky)

Napsat komentář