Nevíte, jak na domácí masku na vlasy? Zkuste těchto 5 tipů!

Nejsou vaše vlasy v nejlepší formě? V tom případě chápeme, že se na svůj odraz v zrcadle díváte s lehkou nedůvěrou a frustrací. Co když vám ale povíme, že vám může pomoci přírodní maska na vlasy, kterou si dovedete připravit z věcí, které se schovávají ve vaší potravinové skříni?

Nejúčinnější maska na vlasy nemusí být drahá. Důležité je, aby se v ní nacházely ty správné ingredience, které mají pozitivní vliv na vzhled vlasů. I při prozkoumávání domácích receptů ale musíte být při posuzování jejich relevance kritické. Například želatinová maska na vlasy toho nedokáže tolik, jako domácí maska na kudrnaté vlasy ze správného druhu pečujícího oleje.

Obecně se také doporučuje zachovávat pravidelnost aplikace. Nejlepší je, aby vlasy masku viděly alespoň jednou, nebo dvakrát týdně. (Za předpokladu, že jsou vaše vlasy v opravdu špatné kondici.)

Níže se podíváme na to, co všechno můžete vyzkoušet.

Žloutky na vlasy

Zajímavostí je, že první zprávy o aplikaci žloutků na vlasy pocházejí už z 11. století. Ačkoliv jsme se od té doby trochu posunuli, znamená to, že lidé jejich účinkům stále hodně věří. Speciálně ti, kteří mají suché a poškozené vlasy, které potřebují opravdu kvalitní výživu.

Jak postupovat: Smíchejte 2-3 celá vejce se 2-3 kapkami citronové šťávy. Následně šlehejte, dokud nezískáte pěnivou konzistenci. Poté si vejce vetřete rukama do vlasů a nechte ho působit po dobu 20 minut. Nakonec vlasy opláchněte studenou, nebo vlažnou vodou, což redukuje riziko sraženého vajíčka ve vlasech. Nakonec si umyjte vlasy tak, jak jste zvyklá normálně.

Kávová maska na vlasy

Káva prokrvuje pokožku hlavy, což podporuje lepší přístup vlasů k živinám (a tím pádem i jejich lepší růst). Káva také dovede zlepšit lesk vlasů.

Jak postupovat: Jednu lžíci mleté kávy smíchejte s jednou lžící medu a jednou lžící olivového oleje. Všechny ingredience smíchejte a nechejte je působit na vlasech alespoň 30 minut. Nakonec vlasy opláchněte a důkladně si je umyjte.

Hořčičná maska na vlasy

Hořčičná maska na vlasy se používá hlavně v exotických zemích. Například v Indii. (A jak jistě víte, Indky mají vlasy krásně husté a dlouhé, takže na téhle masce nejspíš něco bude.)

Jak postupovat: Smíchejte 1 lžíci oleje z hořčičného semínka se 2 lžícemi čistého gelu z aloe vera. Tuto směs aplikujte na pokožku hlavy a trochu ji promasírujte svými prsty. Po cca 30 minutách masku umyjte šamponem.

Maska na vlasy z kokosového oleje

Kokosový olej je v současné době velmi dobře dostupný, což nám umožňuje ho využít (kromě vaření) i pro kosmetické účely. Maska na vlasy z kokosového oleje je ideální pro suché a poškozené vlasy, protože kokosový olej dovede dobře zadržovat vlhkost.

Jak postupovat: Rozpusťte 2 lžíce kokosového oleje. Následně si sprejem lehce navlhčete vlasy a aplikujte si teplý (nikoliv horký) olej do vlasů. Ideálně do délek a nejsušších míst. Přikryjte si vlasy koupací čepicí a počkejte 1-2 hodiny. Nakonec si umyjte vlasy tak, jako to děláte normálně.

Medová maska na vlasy

Med obsahuje antioxidanty, minerály a další látky, které vyživují organismus. Z toho důvodu ho můžete aplikovat i na vlasy, které si z něj vezmou přesně to, co potřebují.

Jak postupovat: Smíchejte spolu ½ hrnku medu a ¼ hrnku olivového oleje. Tuto směs nakrátko zahřejte v mikrovlnné troubě. (Mělo by stačit 20 vteřin.) Poté masku zamíchejte a počkejte, až vychladne. Aplikujte ji na vlasy a nechte ji působit po dobu 30 minut. Nakonec si nezapomeňte umýt vlasy.

Jaká je vaše nejoblíbenější domácí maska na vlasy?

Zdroje informací

https://www.medicalnewstoday.com/articles/321971 – Vaječné žloutky na vlasy (anglicky)

https://www.bebeautiful.in/all-things-hair/everyday/coffee-hair-masks-for-healthy-hair – Kávová maska na vlasy (anglicky)

https://www.india.com/lifestyle/homemade-mustard-oil-hair-masks-4-diy-hair-packs-to-nourish-your-hair-and-scalp-2458453/ – Hořčičná maska na vlasy (anglicky)

https://www.healthline.com/health/coconut-oil-hair-mask – Maska na vlasy z kokosového oleje (anglicky)

https://www.healthline.com/health/honey-hair-mask – Medová maska na vlasy (anglicky)

Napsat komentář