Styl 90. let: Vyzkoušejte trendy líčení a účesy!

Na devadesátky mnoho z nás pohlíží s určitou nostalgií. Vždyť je to doba, kdy se řada z nás narodila, nebo prožívala nejlepší období svého života! 90. léta v ČR byla poznamenána nově získanou svobodou a možnostmi, o kterých se našim rodičům a prarodičům mnohdy vůbec nesnilo. V posledních několika měsících se navíc líčení a účesy z devadesátek běžně vyskytují jak na ulicích, tak na sociálních sítích. Chcete si trendy této dekády připomenout i vy? Tak pojďme na to!

Trendy se neustále vrací. Takže se nyní setkáváme s tím, co se běžně nosilo v 90. letech. Nutno podotknout, že oblibu této dekády mezi mladou generací v hojné míře přiživují kultovní seriály a filmy, které jsou běžně dostupné na nejrůznějších streamovacích službách.

Tomuto trendu jdou naproti i obchodní řetězce, které v posledních letech nabízí oblečení inspirované devadesátkami, a sociální sítě, na kterých v posledních měsících trenduje například sexy vzhled Pamely Anderson. Dlouhodobě je také populární mikádo, které nosila většina z nás ve školce, a které bude slušet i zralým ženám.

Jak tedy dostat estetiku 90. let i do vašeho života?

Devadesátkové líčení

Mrazivě zářivé oční stíny

mrazivě zářivé oční stíny

Jestli měla 90. léta nějakou barevnou paletu, pak to byla opalizující šeříková a matná stříbrná. Nejlepší je toto líčení očí doplnit lesklejší a zářivou pletí a průhledným nebo jemně růžovým leskem na rty. Díky tomu působí světlé, reflexní růžové, šeříkové a modré barvy v porovnání se zbytkem make-upu spíše zábavně a nenuceně než ostře a přísně.

Tip: Nejlepší líčení na ples

Hnědá rtěnka

hnědá rtěnka

Pokud něco bylo skutečným devadesátkovým trendem, tak jednoznačně hnědá rtěnka, kterou ve filmech a seriálech nosilo mnoho hlavních protagonistek. Je ale nutno dodat, že ne všechny odstíny hnědé vám budou slušet. Technicky vzato je to podobné, jako s červenou rtěnkou. V obchodě budete muset porovnávat nejrůznější odstíny a hloubky, z nichž si nakonec na sobě oblíbíte jeden nebo dva. U hnědé rtěnky je pak přípustné i orámování rtů odpovídající hnědou konturkou.

Oční linky

V devadesátkách se nosila jak černá linka, tak její nejrůznější barevné odstíny (modrá, fialová, stříbrná…). Linka může být tenká a sotva viditelná, ale můžete si s ní i trochu pohrát.

oční linky

Třpytky všude

Těžko říct, jak tomu bylo ve vašem případě, ale jako malé jsme naprosto milovaly třpytivá gelová líčidla na tělo, které měly naše starší sestřenice. A dnes se tento trend v masivní míře vrací. (Byť většina žen se spíš snaží přiblížit třpytivé kůži hlavní mužské postavy Stmívání.) Na trhu dnes existuje nespočet třpytivých gelů na vlasy, třpytivých tělových parfémů, tyčinek a mnoha jiných produktů, které se dají aplikovat i na klíční kosti a na další části těla, na které chcete upoutat pozornost.

Odbarvené obočí

Tento trend ovládl spíš 90. léta v zahraničí a u nás nebyl tak často k vidění. Pokud si ale troufáte, můžete přistoupit k zesvětlení obočí. V případě, že se vám to nebude líbit, naštěstí se dá barva obočí zase rychle vrátit do původní podoby. (Byť třeba přechodně použitím jiné barvy, nebo kosmetického přípravku.) Kdo si netroufá na peroxid, ten může zvážit, že si do obočí včeše krémový korektor.

Účesy inspirované devadesátkami

Na Rachel

Kdo by neznal postavu Rachel ze seriálu Přátelé? A Jennifer Aniston občas nosí podobný účes i dnes. Stačí si nechat vlasy trochu zkrátit, rozdělit je na pěšinku uprostřed a nechat si lehce sestříhat konečky pramenů podél obličeje, a máte prakticky hotovo.

Motýlí sponky

Kdo by si nepamatoval sponky s motýlky, které nosila snad každá holčička ve školce a na základní škole? Nemusíte se ale striktně držet toho, aby motýlci měli stejnou barvu. Křapky si pak můžete dát do vlasů klidně jenom tak, nebo jimi ozvláštnit obyčejný culík.

Krepovačka

Kdo měl doma krepovačku, ten byl za velkou hvězdu. Vlasy nemusí být nakrepované po celé ploše. Bohatě stačí, když tímto způsobem upravíte pár poletujících pramínků podél obličeje.

Jaký devadesátkový trend jste měly nejraději vy?

Napsat komentář