Trendy Pixie účes: Vyzkoušejte těchto 10 variací!

Účes pixie se stal v posledních letech nepopiratelným trendem mezi ženami všech věkových kategorií. Pixie střih se velmi dobře udržuje a vypadá šik jak na studentkách, tak na zralých ženách, které už mají něco za sebou. Existují ale nějaké jeho variace, které se hodí vyzkoušet?

Tento odvážný a stylový sestřih, který se vyznačuje krátkými vlasy a výraznými konturami, získal popularitu díky své praktičnosti, univerzálnosti a schopnosti podtrhnout jedinečné rysy každé tváře. Od celebrit na červeném koberci po obyčejné ženy v každodenním životě, pixie střih přitahuje pozornost svou elegancí a nonšalantním šarmem, díky kterému budete trendy v každé situaci. V tom se mu velmi podobá mikádo, které může být vhodnou variantou pro ženy, které si na až tak krátké vlasy, které nabízí Pixie cut, netroufnou.

Některé ženy mohou mít pochybnosti, zda je kratší Pixie vhodné například i jako účes na ples. Díky níže přiloženým nápadům na jeho variace vás však snadno přesvědčíme o tom, že se není čeho bát.

Tak se na to pojďme spolu podívat!

Sestříhané pixie

Pokud necháte horní část a boky delší než u tradičního pixie, můžete dodat účesu objem a odpovídajícím způsobem změnit jeho tvar. Díky tomu budou vlasy vypadat zajímavěji a budete se v něm cítit mnohem jistěji.

 

Načechrané pixie s balayage

Pokud máte pochybnosti, zvolte kombinaci melíru a kontrastního zesvětlení, která se hodí pro krátké účesy stejně dobře, jako pro ty delší. Bonus: až si toto pixie necháte narůst do délky, jeho původní asymetrický střih zůstane zajímavý i nadále.

 

Klasické pixie

Když se řekne Pixie cut, vybaví se vám tento klasický a nadčasový střih. Pokud se budete držet klasického střihu, můžete zároveň zvolit moderní barvu vlasů, jako je například nádherná stříbrná blond, pastelově růžová nebo fialová.

 

Dvoubarevné pixie

Současné pixie střihy se mohou zdát někdy až příliš mainstreamové pro někoho, kdo vyžaduje trochu drzosti, takže v takové situaci dovolte svému kadeřníkovi, aby přidal nějakou „úhlednou“ texturu po celé délce. Použití trochy pomády pro zvýraznění textury pak také udělá své.

 

Pixie bob

Tady už je extravagance trochu více patrná, protože tento styl dodá velký objem zadní části vaší hlavy. A na to si jen tak někdo netroufne. Vepředu jsou navíc vlasy trochu delší, takže přirozeně rámují obličej. U tohoto typu Pixie počítejte s tím, že vlasy na zádi hlavy si budete muset pravidelně foukat.

 

Dlouhé pixie

Myslíte si, že delší vlasy a Pixie střih nejdou dohromady? Chyba lávky. Aby však vlasy vypadaly dobře, neobejde se to bez správně střižené ofiny nebo patky a bez každodenního foukání, díky kterému vlasy získají potřebný vizuální objem.

 

Pixie s ofinou (volitelně v mokrém vzhledu)

Odrostlý, rozcuchaný střih pixie s ofinou vypadá obzvlášť sexy na černých vlasech, kterým mokrý vzhled dodává extra texturu, takže vypadají ještě zajímavěji. Pro mokrý vzhled se ujistěte, že používáte správný gel. Lesk ve spreji je volitelný, ale vřele ho doporučujeme!

 

Neposlušné pixie

Pixie rozhodně nemusí být vyfoukané nebo dokonale vyžehlené. Klidně můžete vyzkoušet jeho méně upravenou variantu, která může být na zadní části hlavy více rozčepýřená. Z technických důvodů je ale pro tento typ Pixie vhodnější mít vlasy trochu delší, jinak hrozí, že nebudou vypadat tak dobře.

Vlnité pixie

Díky správnému střihu vlasů, o který se postará kadeřník, bude Pixie účes slušet i ženám s vlnitými vlasy, které by si ho za normálních okolností asi nevybraly. Jeho výhodou je, že odlehčení vlasů je podpoří v jejich přirozeném vlnění.

 

Nedokonalé pixie

Bojíte se, že poněkud nedokonale střižené vlasy nemohou na nikom vypadat dobře? Tak to se velmi pletete. Pixie s poněkud nedokonale asymetrickým střihem skvěle podtrhne jemné ženské rysy. Zvlášť, pokud mu nechybí dokonalý styling a správně vybraná barva, která může být v odstínu elfí blond.

 

Napsat komentář