Líčení na ples: 3 tipy pro okouzlující výsledek

Plesová sezóna je právě v plném proudu. A protože se možná na nějakou slavnostní událost chystáte v blízké době i vy, v dnešním článku vám nabídneme nejeden návod, jak se nalíčit a upravit, aby z vás v daný večer nikdo nespustil ani na vteřinu zrak. Tak pojďme na to!

Ples je ideální příležitostí pro odhození volných kalhot a tenisek, po kterých většina z nás sahá během školního a pracovního týdne. Výběru šatů obvykle věnujeme spoustu času, takže by byla chyba celkový dojem pokazit špatně zvolenou úpravou zevnějšku, jejíž součástí je i plesové líčení. A pak samozřejmě také účes na ples, který vám může pomoci vykouzlit kamarádka kadeřnice.

Na ples se můžete, ve srovnání s tím, co se nosí normálně, trochu odvázat. Na druhou stranu, váš taneční partner zjevně nebude moc spokojen, pokud mu na košili po ploužáku skončí stopa po těžkém make-upu. Ideální navíc nemusí být ani klasická nebo tekutá rtěnka, protože ta klasická během chvíle ulpí na sklenici. Ta tekutá toho sice vydrží o mnoho víc, ale pokud hodláte na plese i něco jíst, mastnota z jídla ji může ve středu rtů rozpustit.

Jak to tedy zařídit, aby vám to slušelo, ale zároveň jste to zbytečně nepřehnala?

Líčení na maturitní ples

Líčení na maturitní ples

Na maturitním plese bývá spousta mladých lidí, takže nemá význam dělat se zbytečně starší. Raději zvolte takové líčení, které podtrhne vaši svěžest a přirozenou krásu.

Na oči si naneste hnědé, tělové, případně béžové oční stíny, které mohou mít různou hloubku a finiš. (Takže s nimi zvládnete i světlejší kouřové líčení.) Pro zvýraznění řas bohatě stačí řasenka, případně přirozeně vypadající trsy umělých řas, které aplikujete pinzetou. Na obličej pak můžete dát korektor pro zakrytí nedokonalostí a pudr. Nešlápnete vedle ani přiměřeným konturováním tváře a s malým množstvím přirozené tvářenky. Moc to s ní ale nepřehánějte, protože po tanci ve vytopené místnosti budete červená ve tváři i bez toho. Rty mohou být ve stejném odstínu jako šaty, ale vhodná je i přirozená rtěnka či lesk.

Líčení na maškarní ples

Líčení na maškarní ples

U líčení na maškarní ples hodně záleží na tom, za co přesně jdete. Pokud jdete třeba za kočku, ideální bude tmavé kočičí líčení očí s protaženým vnějším koutkem směrem nahoru. Na tváře si pak můžete linkami přikreslit drobné fousky. Mořské panny a další mýtické a pohádkové bytosti zase mohou sáhnout po netradičních pastelových barvách a po nalepovacích kamenech. Bojovnice zase mohou zvolit líčení celého obličeje s černými rozmazanými stíny a linkami, kterými se dá namalovat například runa nebo ornament na čelo a na tvářích.

Hasičský ples

Úpravu vzhledu na hasičský ples volí každá dospělá žena čistě podle sebe. Například starší dámy mívají decentní líčení a na sobě slušivý kostýmek, který nikdy neurazí. A pak tu máme ženy, které si na takovou událost opatří slavnostní šaty a před akcí tráví hodiny natáčením vlasů a laděním celkového výsledku.

Obvykle se nedoporučuje nanášet příliš tmavý odstín make-upu. Navíc by ani jeho vrstva neměla být moc silná, protože pak nebude líčení vypadat přirozeně. Nevhodné jsou i výrazné umělé řasy, které mohou jako bonus přispívat ke zvýšené námaze očí. Raději zvolte přirozené líčení, které může svou barvou vycházet ze zvolené barvy šatů nebo doplňků. U tváří platí to samé, co u maturitního plesu. Tváře budete mít červené i po tanci a kvůli teplu v sále, takže před odchodem z domu se to s ní nevyplatí přehánět.

Další tipy na přípravu

jak se připravit na ples

Líčení mohou vhodně podpořit i správně zvolené šperky na ples. U nich ale platí, že méně je někdy více. Pokud máte ve vlasech korunku nebo jiný typ ozdobné čelenky, už si neberte masivní náhrdelník, prsten, náušnice a náramek. V ideálním případě se vždy snažte vybrané šperky sladit barvou a stylem.

Před akcí také můžete navštívit nehtařku, ale také to nemusí být pravidlem. Hezké nehty si totiž dokážete udělat i svépomocí doma. Potřebovat k tomu budete jen trochu času, promyšlený plán a kvalitní náčiní, které by mělo zcela určitě zahrnovat lak. (Případně i kamínky a podobně.)

Dále se hodí myslet na:

  • Výběr správné kabelky a bot (kabelka by neměla být moc velká, ale měly by se do ní vejít například rezervní punčochy, náplasti a rtěnka s matujícími papírky; boty by měly být vhodné pro tanec a měly by v nich být gelové polštářky pro prevenci otlaků)
  • Sladění vzhledu s partnerem (může sladit třeba barvu kravaty/motýlka a kapesníčku)
  • Střídmé popíjení alkoholu (určitě nechcete během akce někde spadnout a ublížit si)

U posledního bodu se ještě na vteřinu zastavíme, protože na to hodně žen nemyslí. Vždy mějte v kabelce kartičku zdravotní pojišťovny. Proč? Protože máme již ze života zkušenost, že někdy stačí k vážnému úrazu (a to i bez předchozího pití alkoholu) jeden špatný krok. To, že budete mít kartičku pojištěnce u sebe může v krajním případě usnadnit včasné poskytnutí pomoci ze strany zdravotníků. Vždy se tedy před odchodem z domova ujistěte, že ji máte s sebou.

Jak se na ples připravujete vy?

Napsat komentář