Kouřové líčení očí snadno a rychle: Postup v 5 krocích

Kouřové líčení očí je nestárnoucí klasika, která nejspíš ještě dlouho nevyjde z módy. Problém je v tom, že trendy v líčení se neustále mění, takže není přípustné někam přijít s kouřovkami, ve kterých vypadáte jako panda na útěku ze ZOO. Ne všem barvám očí navíc sluší černé líčení. Proto se podíváme, jak zvládnout líčení a nošení kouřovek s grácií a stylem.

Kouřové líčení je pravděpodobně tím nejvýraznějším, co si můžete na svých očích udělat. (Když pomineme různě divoké barevné kreace a malůvky, při kterých testujete své vizážistické schopnosti.)

Obecně platí, že pokud máte na očích kouřové líčení, neměly byste sahat po výrazné rtěnce. (Jinak hrozí, že budete vypadat přemalovaně a lacině.) Také je vhodné zvážit, jestli si černě obtažené oči chcete líčit do školy a do práce. V klasické podobě jde totiž o look, který je nejlepší pro večerní a slavnostnější akce.

Jelikož ale v současné době nemusí být kouřovky jen černé (a tím pádem se stávají v některých variantách nositelné i přes den), mrkneme se na to, jak na ně.

Kouřovky: Co dělat a nedělat

Ať už s líčením začínáte, nebo už nějaké zkušenosti máte, kouřovky jsou tak trochu vyšší dívčí. Vyhráno dokonce nemají ani ženy, které už jsou na světě nějaký ten pátek a techniku kouřového líčení očí už mají celkem v malíčku. Způsob tvorby tohoto líčení už totiž může být poněkud zastaralý.

Při kouřovém líčení očí se určitě nehodí:

  • Mít na tváři nadbytek dalších líčidel (bronzer, konturování, výrazná tvářenka…)
  • Vynechávat rozjasňovač, nebo světlejší stín na očích 
  • Příliš mnoho barvy na očích (panda je roztomilá pouze v ZOO a ve volné přírodě, nikoliv na tanečním parketu)
  • Používat příliš silné oční linky

Určitě ale zkuste:

  • Použít na spodní vodní linku bílou, nebo jinou světlou tužku na oči
  • Použít na kouřovky jiné barvy (na den se dají nosit hnědé, světle růžové, broskvové…)
  • Jemnou tvářenku na jablíčkách (nebudete vypadat mrtvolně)

Určitě je také vhodné si kouřové líčení očí nejprve vyzkoušet. Je možné, že než docílíte perfektního vzhledu očí, podíváte se na nespočet video tutorialů. Také je fajn mít sadu kvalitních (a hlavně čistých) kosmetických štětců, se kterými půjde dobře ztrácet barvu na víčku. Hodně důležité jsou i přiměřeně pigmentované a dlouhotrvající oční stíny, u kterých nebude hrozit, že si budou na očích dost podobné. (Určitě to znáte. V paletě se stíny tváří jinak a na očích je pak mezi nimi prakticky neznatelný rozdíl.) Výdrž ale můžete vylepšit tím, že použijete bázi pod oční stíny.

kouřové líčení očí

Jak na sofistikované kouřové líčení očí?

I když to vypadá, že jdete při tvorbě kouřového líčení do války, ve skutečnosti je to vlastně celkem jednoduché.

Postupujte tak, že:

  • Na víčko aplikujete barvu střední intenzity (středně hnědá, béžová, šedá…)
  • Uděláte si horní linku, která bude co nejblíž linii řas (pokud si nevěříte, místo klasického stínu použijte gelovější/krémovější linky, které pak rozetřete štětcem)
  • Na horní linku naneste tmavší oční stín (tmavě hnědá, tmavě šedá, černá, tmavě zelená…) a rozmažte ho tak, aby byl hodně intenzivní u řas a směrem do středu víčka pomalu slábnul, pokud je to potřeba, menším štětečkem dodejte další tmavý stín do spodní části víčka
  • Naneste řasenku
  • Dejte do vnitřního koutku oka barevně ladící rozjasňovač

U kouřového líčení si můžete dovolit nošení falešných nalepovacích řas. Pokud to ale jdete dělat poprvé, opět si to zkuste. Lepení řas tak, aby byly rovně a působily přirozeně, rozhodně není tak snadné, jak to může na první pohled vypadat. (Je možné, že budete muset řasy zkracovat, že si je nalepíte křivě, budete muset zakrývat pásek oční linkou, stane se vám nehoda s černým lepidlem na řasy…)

V neposlední řadě, pokud máte malé oči, nezmenšujte si je tím, že si uděláte tmavou spodní linku. Žen, kterým to sluší, je menšina.

Máte nějaký vlastní oblíbený způsob kouřového líčení?

Zdroje informací

https://www.glamour.com/gallery/the-dos-and-donts-of-smoky-eye-makeup – Kouřové oči: Co dělat a nedělat (anglicky)

https://www.glamourmagazine.co.uk/gallery/how-to-do-a-smokey-eye – Kouřové líčení očí krok za krokem (anglicky)

Napsat komentář